Gebruik van alkylaatbenzine verplicht door Arbo wetgeving - Aspen Benelux

Voordelen

Verplicht gebruik van alkylaatbenzine

Alkylaatbenzine is het schone alternatief voor gewone benzine. Daarom verplichten zowel de Arbeidsinspectie als verschillende brancheorganisaties het gebruik van alkylaatbenzine in machines. Zo weet je namelijk zeker dat je werknemers zo veilig én gezond mogelijk hun werk kunnen doen.

Arbeidsinspectie

Sinds 2010 controleert de Arbeidsinspectie bij verschillende branches op het gebruik van alkylaatbenzine in machines. Volgens artikel 4.17 van het Arbeidsomstandighedenbesluit mogen werknemers namelijk zo min mogelijk blootgesteld worden aan kankerverwekkende stoffen zoals benzeen. Ook adviseert de Arbeidsinspectie om altijd een vulhulp te gebruiken, zodat je geen dampen inademt.


In dit artikel:

  • Verplicht gebruik
  • Arbeidsinspectie
  • Brancheorganisaties

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt