Aspen is de beste alkylaatbenzine - Aspen Benelux

Beste

Waarom is Aspen alkylaatbenzine de beste?

Alle alkylaatbenzines zijn hetzelfde hoor je mensen vaak zeggen. Maar niets is minder waar. Jij wil toch ook alleen het beste voor jezelf en je machine? Wij begrijpen dat. Daarom is het belangrijk om te weten dat er wel degelijk grote verschillen zijn tussen de verschillende merken alkylaatbenzine. Om dit te bewijzen hebben we onderzoek gedaan. En de uitkomsten zullen je niet verbazen. Ze zeggen namelijk hetzelfde als wij ook altijd al zeiden: Aspen alkylaatbenzine is de beste alkylaatbenzine.

Maar bekijk vooral de resultaten van het onderzoek hieronder en oordeel zelf.

Het onderzoek – 148 uur lang testen

Om dit onderzoek goed te doen, hebben we identieke tuinmachines 148 uur laten draaien met de verschillende alkylaatbenzines. Hierbij werden alle instructies vanuit de producent uiteraard opgevolgd en werden alle machines aan precies dezelfde situatie blootgesteld. Nadat de tuinmachines 148 uur op alkylaatbenzine hadden gedraaid werden verschillende machine- en motoronderdelen vergeleken. En Aspen kwam duidelijk als winnaar uit de bus!

Aantasting van de bougie

Op de afbeelding is duidelijk te zien dat de bougie uit de machine die op Aspen 2 heeft gedraaid (de rechter bougie) helemaal schoon is. De andere bougie (die op een ander, concurrerend merk alkylaatbenzine heeft gedraaid) komt duidelijk minder goed uit de test. Na 148 uur zit het hele onderdeel al vol met koolafzetting. Veel koolafzetting leidt tot motorstoringen.

Bougie
Blog - Kleppen - Beste-2

Aantasting van de klep

Hier zie je twee verschillende kleppen. Beide hebben 148 uur gedraaid op alkylaatbenzine. Beide komen uit precies hetzelfde type machine die aan precies dezelfde omstandigheden is blootgesteld. Maar het is duidelijk te zien dat de aantasting aan de machine anders is. De klep uit de machine die op Aspen 2 heeft gedraaid (het rechter onderdeel) is nog helemaal schoon. De klep uit de machine die op een andere alkylaatbenzine heeft gedraaid is duidelijk behoorlijk aangetast na 148 uur draaien.

Aantasting van de verbrandingskamer

Bij ons laatste voorbeeld zie je duidelijk twee verbrandingskamers. De verbrandingskamer op afbeelding 1 is helemaal schoon en komt uit de machine die op Aspen 2 heeft gedraaid. De verbrandingskamer op afbeelding 2 komt uit de machine die op een ander, concurrerend merk alkylaatbenzine heeft gedraaid. En deze zit na 148 uur al helemaal vol met koolafzetting.

Blog - verbrandingskamer Aspen2 - Beste

Afbeelding 1

Blog - Verbrandingskamer - Beste

Afbeelding 2

De verklaring – Aspen is de grondlegger en dat zie je

Wij begrijpen dat deze resultaten schokkend zijn en vragen oproepen. Want hoe kan het dat Aspen zóveel beter is? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Aspen is de grondlegger van alkylaatbenzine. Al in 1988 hebben wij alkylaatbenzine uitgevonden en sindsdien zijn wij ook al bezig met het perfectioneren van alkylaatbenzine. Want het kan altijd beter. Deze gigantische voorsprong op andere merken zie je terug in de kwaliteit.

Daarnaast is het zo dat Aspen niet focust op 1 merk machines. En daardoor kunnen wij ons onafhankelijk focussen op de beste alkylaatbenzine. In het geval van onze Aspen 2 heeft dat bijvoorbeeld gezorgd voor een speciaal door ons ontwikkelde tweetaktolie die perfect loopt in elke machine. Aspen is gemaakt voor alle machines en alle merken. Je hebt dus niets anders meer nodig.

Lees ook over alle andere voordelen van Aspen >

In dit artikel:

  • Waarom is Aspen de beste?
  • Het onderzoek - 148 uur lang testen
  • Aantasting van de bougie
  • Aantasting van de klep
  • Aantasting van de verbrandingskamer
  • De verklaring

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt