Tank knoeivrij met de Aspen 5L jerrycan - Aspen Benelux

Hovenier zit aan rand van een meer

‘Mijn eerste kettingzaag heb ik nog steeds’

Simon Booltink omschrijft zichzelf als een buitenmens. Een vrije jongen, die het liefst actief bezig is. Hij houdt ervan om met hoofd én handen mooie dingen te maken als hovenier. De vrijheid die hij als zelfstandig ondernemer ervaart, bepaalt grotendeels zijn geluk. Al is het met een eigen bedrijf meestal keihard werken. Maar dat geeft niet, want stilzitten kan hij toch niet.

Interesse voor de natuur zat er al vroeg in bij mij”, lacht Simon. “De meeste kinderen trapten een balletje met elkaar, maar ik ging liever in mijn eentje de uiterwaarden in. Kijken waar de vissen waren.” Ook koos hij niet voor een bijbaantje als vakkenvuller, maar Simon ging grasmaaien bij mensen. “Dat leverde meer op en ik was lekker buiten.” Toen hij eenmaal een studierichting moest kiezen, besloot hij daarmee verder te gaan. Het vak als hovenier is hem op het lijf geschreven.

Sinds 2007 heeft Simon zijn eigen bedrijf in tuinen straatwerken, gevestigd in het Gelderse Beek. Met de jaren heeft hij steeds beter ontdekt wat zijn eigen stijl van werken is. “Ik dacht altijd dat ik een groot bedrijf wilde, maar daar ben ik op teruggekomen. Ik werk liever in een klein en overzichtelijk team.” Normaal gesproken werkt hij met drie of vier man. “Dan werken we bijvoorbeeld in twee teams van twee. En dat is wat mij betreft een gouden combinatie. Met te veel man wordt het alleen maar ingewikkeld en chaotisch.”

Aspen 4 bij grasmaaier

Altijd buiten

Ook als Simon niet werkt is hij veel buiten. “Ik kan me echt verliezen in de natuur.” Een fervent visser is hij nog steeds. “Vooral als ik aan de waterkant ben, vergeet ik even alles. Dan verdwijnen alle dagelijkse zorgen en komt er ruimte in mijn hoofd om over andere dingen na te denken.” Ook heeft hij een eigen visie op mens en natuur. Volgens Simon wordt de mens tegenwoordig vooral los van de natuur gezien, terwijl we er juist onderdeel van zijn. Hij snapt wel dat onze invloed vandaag de dag grotere gevolgen heeft dan in vroeger tijden, maar maakt zich hier niet al te druk om. “Als we ervoor zorgen dat kinderen weer dichter bij de natuur komen, iets wat voor mij als kind vanzelfsprekend was, dan zul je zien dat de nieuwe generatie bewuster omgaat met de wereld”.


Zelf kiezen en je kansen grijpen

Dat Simon van zijn werk houdt, is wel duidelijk. “Soms voelt mijn werk gewoon als lego voor volwassenen”, lacht hij, weer terugdenkend aan zijn jeugd. “Je mag met de mooiste materialen werken, je creativiteit toepassen en je komt eigenlijk altijd wel tot een eindresultaat waar je trots op bent.” Daarnaast geniet hij ervan om eigen baas te zijn. “Ik werk veel, maar dat vind ik niet erg. Als ondernemer heb je meer mogelijkheden, je kunt zelf kiezen en je kansen grijpen.” Ook neemt hij graag zelf beslissingen. “Ik bepaal wat ik vraag voor een klus en als ik het echt niet wil doen, dan hoeft het ook niet. Al zal ik niet snel ‘nee’ zeggen, het is wel fijn dat ik die mogelijkheid heb.”

Tanken Aspen 2 in bosmaaier met FIllpartner autofiller

Alle machines op schone brandstof

Zoals veel professionals in het groen gebruikt Simon voor al zijn gemotoriseerde machines Aspen brandstof. “Kettingzaag, bladblazer, trilplaat, bandenzaag, rupsdumper en zo kan ik nog wel even doorgaan”, lacht hij. Voor alle tweetakt- en viertaktmachines gebruikt hij altijd de brandstof van Aspen. “Toen ik twaalf was, kreeg ik een kettingzaag van mijn vader. Mijn eerste eigen machine. Daar kreeg ik een kannetje Aspen bij van mijn neef. ‘Moet je er echt indoen, want dat is beter voor je machine’ zei hij. Dus sinds die tijd gebruik ik alleen maar Aspen.” En die eerste kettingzaag? Die heeft Simon nog steeds. “Die heeft toch wel een beetje emotionele waarde natuurlijk.”

Simon legt uit waarom hij Aspen gebruikt. “Ten eerste ruik je het veel minder. Gebruik je gewone benzine met tweetaktolie, dan stinkt dat enorm. Met Aspen heb je dat niet. Daarnaast wordt alkylaatbenzine ook niet oud. Al gebruik je een machine een jaar niet, dan start deze toch probleemloos door de lange houdbaarheid van de schone brandstof. Ik heb nog nooit motorproblemen gehad met mijn machines en dat wil ik graag zo houden. Daarom blijf ik Aspen gebruiken.” Over de voordelen voor gezondheid en milieu voegt hij nog toe: “Alkylaatbenzine bevat een stuk minder schadelijke stoffen dan gewone benzine. Dat is wel zo fijn voor je eigen gezondheid en voor onze omgeving. En natuurlijk gebruik ik ook accu-machines, daar waar deze goed inzetbaar zijn. Voor mij als hovenier is dat tot nu toe eigenlijk alleen nog maar de heggenschaar en een kleine kettingzaag. Want accu is qua vermogen voor mijn werk vaak niet toereikend.”

De volgende keer jouw verhaal?

Heb jij ook een beroep waarin je veel met machines werkt en gebruik jij ook Aspen? Dan kan het zomaar zo zijn dat wij jouw verhaal willen delen! Dus wil jij graag vertellen over jouw beroep en waarom je met Aspen werkt? Laat het ons dan weten!

Stuur je verhaal naar ons

In dit artikel:

  • Mijn eerste kettingzaag
  • Altijd buiten
  • Zelf kiezen en je kansen grijpen
  • Alle machines op schone brandstof
  • Jouw verhaal?

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt