Tank knoeivrij met de Aspen 5L jerrycan - Aspen Benelux

Knoeivrij tanken

Knoeivrij tanken

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Voorkom onnodig overtappen en geknoei met trechters. Kies voor gemak en efficiëntie. Gebruik Aspen in de 5 liter jerrycan en tank met de Autofiller zonder te knoeien. Je tankt op deze manier niet alleen eenvoudig, maar ook veilig en je voldoet aan alle regelgeving.

Autofiller: stopt wanneer de tank vol is

De Autofiller beschermt je en jouw omgeving tegen het onnodige directe contact met de brandstof door het unieke dampretour-systeem. De complete afdichting op iedere tank zorgt er namelijk voor dat er geen benzinedampen vrijkomen. De benzinedamp uit de tank wordt in de jerrycan gezogen. Wanneer de tank vol is, stopt de Autofiller automatisch met tanken. Hierdoor hoef je nooit meer te knoeien! Lees meer over de autofiller >

Rode en blauwe jerrycans:
geen tankfouten meer

Aspen 2 zit in een rode en Aspen 4 in een blauwe jerrycan. Door het kleurensysteem voorkom je tankfouten. Er gaat nogal eens iets mis doordat er verkeerde benzine in een machine wordt getankt. In het ergste geval loopt je motor vast en heeft dit dure reparaties of zelfs de aanschaf van een nieuwe machine tot gevolg.

Maak gebruik van het kleurensysteem.
Er zijn speciale rode en blauwe Aspen stickers verkrijgbaar bij je verkooppunt die je op je machine kunt plakken. Zo tank je altijd de juiste benzine!

Knoeivrij tanken
Etiket

Juiste etikettering

De Aspen 5 liter jerrycan is voorzien van de juiste etikettering met gevaarsymbolen. De sleeve zit strak om de jerrycan heen en laat dus niet los zoals dat bij stickers het geval is. Je voldoet aan alle regelgeving wanneer je met de Aspen 5 liter jerrycan op pad gaat. Aspen is niet giftig en hoeft daarom geen milieugevaarlijke symbolen te vermelden.

Nieuwe jerrycan: kwaliteitsgarantie door batchnummer

De kwaliteit van je Aspen alkylaatbenzine is gegarandeerd door de verzegelde dop en de vermelding van het batchnummer op de jerrycan. Hergebruik je Aspen 5 liter jerrycan niet. Uit veiligheidsoverwegingen is het beter als je steeds een nieuwe jerrycan koopt. Door verhoogd brandgevaar en ongevallenrisico’s is het wettelijk niet toegestaan om benzine uit een vat over te tappen als men hier geen aparte vergunning voor heeft. Bovendien werkt een nieuwe jerrycan veel schoner!

Enige benzine zonder ‘dode-vis-symbool’

Aspen alkylaatbenzine hoeft als enige benzine niet het symbool ‘milieugevaarlijk’ te dragen. Gewone benzine maar ook andere alkylaatbenzines dragen dit symbool wel. Producten met dit symbool zijn vergiftig voor in het water ­levende organismen en kunnen bijvoorbeeld sterfte van vissen veroorzaken.

De lege Aspen jerrycans worden gerecycled

Je kunt je lege Aspen jerrycan inleveren bij de meeste Aspen verkooppunten. De jerrycans worden vermalen tot korrels die terug de kunststofindustrie in gaan voor de productie van allerlei plastic producten, zoals bijvoorbeeld weer nieuwe jerrycans. Hiermee beantwoordt de Aspen jerrycan aan het Cradle to Cradle concept voor duurzame productie. De jerrycans worden niet opnieuw gevuld, omdat volgens de UN regelgeving benzine alleen vervoerd mag worden in nieuwe jerrycans. Er zit geen statiegeld op de jerrycans.

Zoek een verkooppunt bij u in de buurt>

Gerecyclede jerrycankorrels

In dit artikel:

  • Knoeivrij tanken
  • Autofiller
  • Rode en blauwe cans
  • Juiste etikettering
  • Nieuwe jerrycan
  • ‘dode-vis-symbool’
  • Recycling lege cans

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt