Aspen introduceert een nieuwe versie alkylaatbrandstof met een lagere CO₂-impact.

Bos met zon

Aspen Renewable: 10% fossielvrij

Aspen introduceert een nieuwe versie alkylaatbrandstof met een lagere CO₂-impact. Zowel de tweetakt als viertakt versie bevat 10% hernieuwbare bestanddelen. Hiermee verminder je CO₂-uitstoot!

Fossielvrij

De hoogwaardige hernieuwbare bestanddelen van Aspen zijn gemaakt uit afvalstoffen zoals bosbouw- en voedselafval. Aspen start nu met tien procent fossielvrij en zal in de toekomst helemaal CO₂ neutraal worden. De hernieuwbare bestanddelen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard die Aspen voor haar alkylaatbenzine hanteert.

Levering aanvragen Aspen Renewable

Waarom een witte dop?

Omdat wit kunststof het best te recyclen is! Aspen doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Alle verpakkingen zijn volledig recyclebaar en ook belangrijk: het transport gaat vooral via het spoor.

Knoeivrij tanken

Loop jij mee voorop?

Ben jij op zoek naar duurzame oplossingen en steeds bezig je carbon footprint te verkleinen? Dan loop je voor op de rest. Er zijn altijd kartrekkers die zich nu al fanatiek inzetten om met de eerste innovaties aan de slag te gaan, voordat het vanzelfsprekend wordt. Herken je jezelf hierin of is dit de filosofie van het bedrijf waar je werkt? Dan is Aspen Renewable jouw product.

De Groene Tour

Samen op de De Groene Tour

Geïnteresseerd in meer groene producten en CO₂ verminderen? Ga dan samen met Aspen importeur GVG Oliehandel op De Groene Tour!

Lees meer over CO₂ verminderen

Vraag en antwoord

We snappen dat je nog veel vragen hebt over duurzaam werken. Daarom delen we onze kennis graag met je. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat is ‘renewable’?

‘Renewable’ is het Engelse woord voor ‘hernieuwbaar’. Een hernieuwbare brandstof wordt gedefinieerd als een brandstof die wordt gemaakt met een snel te produceren grondstof. Groenafval is een voorbeeld van een bestanddeel dat afkomstig is van een grondstof die binnen afzienbare tijd te produceren is. Fossiele grondstoffen als olie en gas zijn per definitie niet hernieuwbaar, want het duurt miljoenen jaren voor ze zijn gevormd.

Waarom zijn hernieuwbare brandstoffen beter?

Wanneer bomen, planten en graangewassen groeien, wordt er kooldioxide (CO₂) vastgelegd. Wanneer ze sterven en vergaan, komt die kooldioxide weer vrij. Als alles in evenwicht is, spreekt men van een neutrale CO₂-cyclus en kom er netto geen CO₂ vrij in onze atmosfeer. Fossiele brandstoffen als olie en gas zijn echter miljoenen jaren geleden ontstaan, en wanneer ze bijvoorbeeld worden gebruikt om brandstof te produceren, komt er CO₂ vrij. Dat draagt bij aan de toename van de CO₂-concentratie in onze atmosfeer en daarmee aan de opwarming van de aarde.

Maar Aspen is toch al beter voor het milieu?

Ja dat klopt. De alkylaatbenzine van Aspen bevat aanzienlijk minder schadelijke bestanddelen voor mens en milieu dan conventionele benzine. Echter wordt zowel conventionele benzine als de alkylaatbenzine van Aspen gemaakt van dezelfde fossiele grondstof, namelijk olie. Daarom willen we graag hernieuwbare bestanddelen gebruiken voor het produceren van Aspen alkylaatbenzine, zodat deze uiteindelijk niet, of zo min mogelijk, gemaakt is van fossiele grondstof.

Waarom gebruikt Aspen geen ethanol als hernieuwbaar bestanddeel?

Lange tijd was ethanol de enige optie als hernieuwbaar benzinebestanddeel. Ethanol heeft echter een negatieve invloed op de emissiewaarden van alkylaatbenzine en voldoet daarom niet aan de technische vereisten. Daarnaast kan ethanol in kleine motoren problemen veroorzaken met corrosie en water. Daardoor is langdurige opslag van benzine waar ethanol in zit vaak problematisch.

Waarom is er nog geen 100% fossielvrije alkylaatbenzine?

De productie van hernieuwbare bestanddelen voor alkylaatbrandstof zonder in te leveren op de schone eigenschappen van alkylaat is niet eenvoudig en kostbaar. 10% is daarom wat Aspen maximaal kan bieden zonder dat het onbetaalbaar wordt of er concessies moeten worden gedaan aan de kwaliteit. De introductie van hernieuwbare alkylaatbenzine op de commerciële markt is heel recent. Het tijdschema om tot een 100% fossielvrije alkylaatbenzine te komen, hangt af van zowel de technische vorderingen als de economische situatie ten aanzien van hernieuwbare brandstoffen. Er zijn namelijk nog steeds maar een beperkt aantal geschikte hernieuwbare bestanddelen voor alkylaatbenzine.

Op welke manier loopt Aspen voorop bij het gebruik van hernieuwbare grondstoffen?

Aspen ondersteunt en stimuleert onderzoek en ontwikkeling op het gebied van hernieuwbare grondstoffen die geschikt zijn voor de productie van alkylaatbenzine door al in een vroeg stadium aan dit proces deel te nemen als partner, gebruiker en/of klant. Een van haar belangrijkste vooruitstrevende taken is om vele duizenden gebruikers van alkylaatbenzine te stimuleren hernieuwbare alternatieven te gaan gebruiken.

Hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar, wat is het verschil?

Hernieuwbaar
Een hernieuwbare grondstof is een natuurlijke grondstof die weer kan worden aangemaakt om het verbruik ervan te compenseren. Hetzij door biologische reproductie, hetzij door andere natuurlijke processen die binnen een beperkte hoeveelheid tijd plaatsvinden, zoals het groeien van bomen, graangewassen en andere organismen. Fossiele grondstoffen zijn daarentegen niet hernieuwbaar, want ze zijn in de loop van miljoenen jaren ontstaan.

Recyclebaar
Materiaal dat opnieuw in bruikbare grondstoffen kan worden omgezet nadat het afval is geworden, wordt recyclebaar genoemd. Deze omzetting kost minder energie dan het produceren van volledig nieuw materiaal.

Biologisch afbreekbaar
Materiaal dat door micro-organismen kan worden afgebroken in natuurlijke bestanddelen.

Heeft het gebruik van alkylaatbenzine op basis van hernieuwbare grondstoffen gevolgen voor de prestaties van de motor van mijn machine?

Nee, de brandstof van Aspen met hernieuwbare bestanddelen zorgt voor precies dezelfde prestaties, want de gebruikte brandstofmoleculen zijn identiek.

Machines op accu of op brandstof?

Werken met accugereedschap is zeker een goede oplossing maar niet altijd haalbaar omdat het vaak grote investeringen met zich meebrengt en het alleen duurzaam is als de stroom ook groen is. Bovendien vragen zwaardere werkzaamheden om de power van een verbrandingsmotor. Door het gebruik van hernieuwbare brandstoffen is de stap om duurzaam te werken dichtbij en eenvoudig realiseerbaar.

Wat zijn voordelen van duurzaam werken?

Duurzaam werken wordt steeds belangrijker. Voor het klimaat natuurlijk, maar ook voor je bedrijf. Laat zien wat jij doet om zo groen mogelijk te werken en vergroot je kans om opdrachten binnen te halen. Bij aanbestedingen van groenwerkzaamheden maar ook in de bouw speelt duurzaamheid een steeds grotere rol.

In dit artikel:

  • Aspen Renewable
  • Fossielvrij
  • Witte dop
  • Loop jij voorop
  • De Groene Tour
  • Vraag en antwoord

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt