Tank knoeivrij met de Aspen 5L jerrycan - Aspen Benelux

Onderhoud

Tips voor onderhoud van uw tuinmachines

Onderhoud aan uw machine is belangrijk voor een lange levensduur. Maar ook gebruiksgemak en plezier gaan vooruit als een tuinmachine goed en regelmatig wordt onderhouden.

Voor onderhoud kunt u het beste naar een ervaren monteur gaan die snel en vakkundig uw tuinmachines in onderhoud neemt. Bij een groot gedeelte van onze verkooppunten kunt u ook terecht voor het onderhoud, maar neem altijd even contact op met het servicepunt om er zeker van te zijn dat ze u met uw machine kunnen helpen.

Mocht u handig zijn en het onderhoud van uw machine zelf willen doen, dan hebben wij goed nieuws! Speciaal voor u zijn wij met een ervaren monteur in gesprek geweest om u tips te kunnen geven voor het onderhoud van uw tuinmachines.

Tip 1:

Maak uw machine als eerste altijd helemaal grondig schoon. Hierbij is het verstandig gebruik te maken van een universele reiniger die geen onderdelen aantast, zoals bijvoorbeeld de Agealube Bio Cleaner. Let tijdens het reinigen op dat u geen hogedrukspuit gebruikt, omdat dit onderdelen van uw machine kan beschadigen. Schoonmaken met een tuinslang is geen probleem. Spuit de machine daarna altijd in met een roestwerende spray om een lange levensduur te garanderen. Een goede roestwerende spray is bijvoorbeeld de Agealube Unispray U40


Tip 2:

Verwijder de motorolie en vul de motor altijd met nieuwe olie. Let hierbij op dat het om kwalitatieve olie gaat geschikt voor uw machine en met de juiste eigenschappen. Voor grasmaaiers raden wij bijvoorbeeld de Agealube Lawn Mower producten aan.


Tip 3:

Verwijder aan het einde van het seizoen de brandstof uit de tank als u nog werkt met Euro 95 of 98 van de pomp. Deze brandstof bevat namelijk ethanol, waardoor de brandstof snel veroudert.  Hierdoor is deze niet alleen onbruikbaar, maar vervuilt het ook bepaalde onderdelen van uw machine. Dit merkt u in het voorjaar wanneer u de machine weer wilt starten en het niet lukt. Tank uw machine dan ook – eigenlijk altijd, maar zeker in het voorjaar – af met Aspen. Onze alkylaatbenzine veroudert niet en is daardoor lang houdbaar, en is daarnaast ook nog beter voor het milieu, uw eigen gezondheid en de prestaties van uw machine.


Tip 4:

Maak het luchtfilter van uw machine goed schoon. U kunt dit doen met lucht of water (gebruik geen water als u een papieren luchtfilter heeft).


Tip 5:

Vervang de bougies. Deze zijn niet duur en het voorkomt veel ellende als u ze daarom direct vervangt. Bougies zijn wel specifiek per machine, het is daarom altijd raadzaam de oude bougie mee te nemen naar een van onze verkooppunten zodat zij eenzelfde nieuwe voor u kunnen verzorgen.


Tip 6:

Vergeet niet om het eventuele snijgarnituur van uw machine te slijpen. Let hierbij op, want scherp snijgarnituur maakt deze klus gevaarlijk. Ook moet alles na het slijpen weer gebalanceerd worden.


Tip 7:

Vergeet bij een machine met wielen niet om de lagers van de wielen te smeren. Hierbij is het verstandig om gebruik te maken van een universeel vet dat de lagers van een langdurige, waterbestendige smering voorzien. Een goed, universeel vet is bijvoorbeeld de Agealube Lithium MP EP 2.


Tip 8:

Spuit de machine na afloop van onderhoud altijd in met een goede waterafstotende, roestwerende en hittebestendige spraywax om hem te laten blinken en kunststoffen te beschermen. Een voorbeeld van een goede spraywax is de Agealube Protect Wax.


Snel weer aan de slag

Zoals u leest is onderhoud aan uw machine een behoorlijke klus. Wilt u het toch liever overlaten aan een professional? Dat begrijpen wij helemaal! Neem contact op met een van onze verkooppunten om te bekijken of zij ook het onderhoud en eventuele reparaties voor uw machine kunnen uitvoeren. Zo kunt u snel weer aan de slag!

Vind jouw verkooppunt

In dit artikel:

  • Tips voor onderhoud
  • Snel weer aan de slag

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt