Vervoer van Aspen alkylaatbenzine - Aspen Benelux

Vervoer

Zo vervoer je jouw brandstof veilig

Je koopt je Aspen producten altijd in jerrycans of vaten. Ga je deze zelf vervoeren? Dan gelden er regels voor het vervoer. Deze zijn vastgelegd in de Europese overeenkomst voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg: het ADR.

Meer weten over het ADR en het vervoer van benzine? Dat lees je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILENT) >

UN-kenmerk

Aspen heeft het UN-kenmerk (UN 1203). Dat betekent dat de jerrycans voldoen aan de eisen. Kunststof verpakkingen mogen bijvoorbeeld niet ouder zijn dan 5 jaar.

Hoeveel benzine mag je vervoeren?

 • Vervoer door particulieren
  Vervoer je Aspen in de originele 5L- of 25L-jerrycans? Dan gelden er geen speciale regels. Zorg er wel voor dat er niks kan gaan lekken, controleer of de verpakking niet kan beschadigen en zorg dat de verpakking niet verschuift.

 • Vervoer door professionals (eigen gebruik)
  Gebruik je Aspen in je eigen machines? Dan mag je tot 333 liter vervoeren zonder voorschriften. Zorg er wel voor dat er niks kan gaan lekken, controleer of de verpakking niet kan beschadigen en zorg dat de verpakking niet verschuift.

 • Vervoer voor derden (minder dan 333 liter)
  Je mag 333 liter benzine vervoeren zonder aan de volledige ADR te voldoen. Wel gelden deze regels:
  - Vervoer Aspen in de originele, gesloten en UN-goedgekeurde verpakking
  - Neem een geldig vervoerdocument mee
  - Neem een brandblusser mee
  - Neem geen zaklamp mee die vonken kan veroorzaken
  - Neem de voorschriften voor laden en lossen in acht
  - Je mag niet roken
  - Volg een bewustwordingscursus

 • Vervoer voor derden (meer dan 333 liter)
  Je moet voldoen aan de eisen van de ADR. Dat betekent bijvoorbeeld het behalen van een apart ADR-certificaat. Kijk voor meer informatie op www.ilent.nl

In dit artikel:

 • Zo vervoer je brandstof veilig
 • UN-kenmerken
 • Hoeveel benzine mag je vervoeren?

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt