Ons milieu blijft schoner met Aspen alkylaatbenzine - Aspen Benelux

Milieu

Een schoon milieu met Aspen

Wist je dat kleinere machines zoals kettingzagen, trilplaten en grasmaaiers relatief veel uitlaatgassen uitstoten in vergelijking met auto’s? Die uitlaatgassen bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor het milieu. De schone alkylaatbenzine van Aspen bevat gelukkig vrijwel geen schadelijke stoffen.

Gebruik je Aspen voor je grasmaaier? Dan staat de uitstoot van 100 uur grasmaaien gelijk aan 1 uur grasmaaien met gewone benzine. Aspen is 99% schoner dan gewone benzine. Wanneer stap jij over?

Langer genieten van je machines

Zuinig zijn op je spullen is een steeds belangrijker thema. We weten allemaal dat het niet wenselijk is om constant spullen weg te gooien, duurzaamheid zit ook in langer met je spullen kunnen doen. En precies daar kan Aspen je enorm mee helpen.

Dankzij Aspen gaat je machine namelijk veel langer mee! Hierdoor bespaar je geld én het milieu. Voorkom dus vroegtijdig afscheid en tank Aspen in je machines!

Schadelijke stoffen in Aspen en gewone benzine

Aspen 2/4* Gewone benzine**
Gehalte benzeen vol% <0,03 1
Gehalte aromaten vol% <0,5 <35
Olefinen vol% <0,3 <18
* Typische waarden voor Aspen alkylaatbenzine
** EN228 standaard SS-EN 228:2013 (gewone benzine)

Recycling jerrycans

Wist je dat we onze jerrycans recyclen? Je mag lege jerrycans namelijk niet meer opnieuw vullen, omdat ze dan misschien niet meer voldoen aan alle (strenge) regels omtrent brandstofopslag. Maar alle lege jerrycans zomaar weggooien is enorm belastend voor het milieu. Daarom vermalen we alle lege jerrycans tot korrels. Deze gaan weer terug de kunststofindustrie in en worden daar weer gebruikt voor nieuwe plastic producten zoals jerrycans.

Zo verspillen we geen plastic én is alles veilig. Meer weten? Lees er hier dan meer over >

In dit artikel:

  • Een schoon milieu met Aspen
  • Langer genieten van je machines
  • Schadelijke stoffen
  • Recycling jerrycans

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt