Wat is alkylaatbenzine - Aspen Benelux

Alkylaat

Wat is alkylaatbenzine?

Aspen is schone alkylaatbenzine. Alkylaat is een olieproduct: een synthetisch geproduceerde benzinecomponent, om precies te zijn. Het product wordt gemaakt in olieraffinaderijen van de overtollige gassen uit de destillatie van ruwe olie en oliekrakers. Er zijn maar een paar raffinaderijen ter wereld die alkylaatbenzine kunnen produceren.

Zuivere vloeistof

Door het samenvoegen van gasvormige butaanmoleculen ontstaat een zeer zuivere vloeistof: alkylaat. Het is één van de schoonste aardolieproducten. Het bestaat dan ook uit maximaal tien componenten, terwijl gewone benzine uit wel 350 componenten kan bestaan. Daarbij geldt: hoe minder componenten, hoe zuiverder de brandstof.

Benieuwd naar de voordelen van deze schone alkylaatbenzine? Bekijk ze hier >

Alkylering

In dit artikel:

  • Wat is alkylaatbenzine
  • Zuivere vloeistof

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt