Veelgestelde vragen - Aspen Benelux

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je het antwoord op alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen?
Neem dan contact met ons op!

Waarom moet ik Aspen alkylaatbenzine gebruiken?

Het is nooit verplicht om Aspen alkylaatbenzine te gebruiken, alleen als je werkgever dat heeft beslist. Bijvoorbeeld omdat deze werknemers graag wil beschermen door schone brandstof te gebruiken. Als particulier is het ook verstandiger om te kiezen voor een schone brandstof zoals Aspen. Want wist je dat een gewone grasmaaier op gewone benzine net zoveel uitstoot als ruim drie personenauto’s? Met Aspen is die uitstoot 100 keer lager. Bovendien heeft Aspen veel technische voordelen.

Meer daarover weten? Check de voordelen van Aspen! >

Hoeveel olie bevat Aspen 2?

Aspen 2 bevat 2% volsynthetische, biologisch afbreekbare olie. De extreem hoge kwaliteit van deze tweetaktolie garandeert een optimale smering onder alle omstandigheden.

Verbruikt mijn machine meer met Aspen alkylaatbenzine?

Nee, je machine zal bij een juiste afstelling van de carburateur niet meer benzine verbruiken.

Geeft Aspen alkylaatbenzine meer PK's?

Gewone benzine verbrandt nooit volledig. Daardoor benut je de cilinderinhoud dus nooit helemaal voor het leveren van vermogen. Aspen verbrandt wél vrijwel volledig. En dat betekent een motor die soepeler loopt met meer vermogen.

In welke verpakking moet ik Aspen alkylaatbenzine kopen?

Wij raden iedereen aan om Aspen alkylaatbenzine in de 5 liter jerrycan te kopen. Ook voor grootverbruikers is het gemakkelijk om je machine vanuit een kleine jerrycan te vullen. De 5 liter jerrycan heeft namelijk een hele gebruiksvriendelijke vulhulp: de Autofiller van het merk Fillpartner. Daarmee vul je je machine zonder knoeien en zonder vrijkomende dampen af.

Benieuwd naar nog meer voordelen? Die lees je hier >

Waar kan ik Aspen kopen?

Aspen wordt via ruim 1.200 verkooppunten in de Benelux verkocht. Deze verkooppunten zijn meestal vakwinkels die tuin- en parkmachines verkopen, winkels die machines verhuren, maar bijvoorbeeld ook winkels voor tuin & dier.

Vind een verkooppunt >

Wat kost Aspen alkylaatbenzine?

Aspen is als wereldmarktleider de goedkoopste leverancier van alkylaatbenzine van deze kwaliteit op de Benelux-markt. Door de hoge kwaliteit en het milieuvriendelijke karakter is Aspen wat duurder dan normale benzine of diesel. De meerprijs van Aspen 2 in 5 liter jerrycans is ongeveer 30 tot 40%. De meerprijs voor Aspen 4 is iets hoger, omdat je deze vergelijkt met de gewone benzine die je aan de pomp kunt halen.

Krijg ik een betere prijs als ik Aspen alkylaatbenzine in bulk inkoop?

Bij de Aspen verkooppunten kunnen ze je altijd helpen om Aspen alkylaatbenzine zo voordelig of gemakkelijk mogelijk in te kopen. Grootverbruikers kunnen bijvoorbeeld volle pallets bestellen die rechtstreeks bij je bedrijf worden afgeleverd. Lege jerrycans kunnen op die manier gratis opgehaald worden.

Wij raden het af om onnodig grote voorraden aan te leggen. De eisen voor opslag zijn streng en wij leveren razendsnel (binnen 24 uur!).

Hier vind je meer informatie over levering, opslag en jerrycans ophalen.

Hoe lang kan ik Aspen alkylaatbenzine bewaren?

Aspen alkylaatbenzine is jarenlang houdbaar, zonder kwaliteitsverlies! Zelfs de kant-en-klare Aspen 2 mengsmering blijft perfect gemengd. Ook als je machines en voertuigen lange tijd hebben stilgestaan!

Mag ik Aspen alkylaatbenzine mengen met andere benzine?

Aspen alkylaatbenzines zijn mengbaar met gewone pompbenzine. Hoewel het veilig is, raden we het altijd af om verschillende soorten benzine door elkaar te gebruiken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je motor net anders afgesteld moet worden op alkylaatbenzine.

Hoe kan ik zien of er Aspen alkylaatbenzine in mijn machine zit?

Aspen alkylaatbenzine heeft een zeer kenmerkende geur die verschilt van gewone benzine. Je kunt dus voorzichtig aan de jerrycan of tank ruiken. Let wel op: houd nooit je neus direct boven een geopende tank of jerrycan, maar wapper met je hand wat damp naar je gezicht. Zo word je nooit onnodig blootgesteld aan brandstofdampen.

Twijfel je nog steeds? Dan kun je altijd één van de Aspen verkooppunten benaderen of contact met ons opnemen.

Tast Aspen alkylaatbenzine mijn polyester tank aan?

Aspen alkylaatbenzine tast geen polyester aan. Gewone benzine bevat een aantal sterke oplosmiddelen (tolueen, benzeen, maar tegenwoordig ook (bio)ethanol) waardoor er weleens problemen met polyester tanks voorkomen. Deze oplosmiddelen lossen namelijk de hars op die in de polyester tanks gebruikt wordt. Met Aspen alkylaatbenzine heb je hier geen last van.

Welke Aspen moet er in mijn machine?

Aspen 2 is bedoeld voor tweetaktmotoren. Denk aan handgedragen machines zoals kettingzagen, bosmaaiers en heggenscharen. Aspen 4 is voor viertaktmotoren die je rijdt of duwt (grasmaaiers en tuintractoren). Voor machines die normaal op diesel werken kun je Aspen D gebruiken.

Meer weten over de verschillende toepassingen? Bekijk al onze producten >

Mag Aspen alkylaatbenzine in mijn merk machine?

Je kunt Aspen alkylaatbenzine gebruiken in alle merken machines. Twijfel je toch? Neem dan contact met ons op!

Mijn machine draait 15.000 toeren per minuut, kan daar Aspen alkylaatbenzine in?

Ja, ook een zeer hoogtoerige machine kan perfect op Aspen alkylaatbenzine draaien. Er zijn bijvoorbeeld extreem opgevoerde sportmotoren die dankzij de hoge octaan grondstoffen van alkylaatbenzine juist veel langer meegaan en probleemloos zwaar presteren. Daarbij is vooral het MON-octaangetal van belang. Dit is bij Aspen alkylaatbenzine aanzienlijk hoger dan bij gewone benzine.

Hoe vervuilend is mijn machine op gewone benzine?

Een tweetaktmotor van bijvoorbeeld een kettingzaag is op gewone benzine net zo schadelijk als 57 personenauto's! Als diezelfde kettingzaag loopt op Aspen 2, dan daalt de schadelijke uitstoot van benzeen ruim 100 keer.

Ook een viertaktmotor van bijvoorbeeld een grasmaaier op gewone benzine is net zo schadelijk als de uitstoot van wel drie auto's. Door over te schakelen op Aspen 4 alkylaatbenzine daalt ook de benzeenuitstoot van een viertaktmotor ruim 100 keer. Kortom: Aspen reduceert de schadelijke uitstoot met 99%.

Meer hierover weten? Dit zijn de voordelen van Aspen >

Ruikt Aspen alkylaatbenzine anders?

Ja, je kunt het verschil met gewone benzine goed ruiken. Een machine die op Aspen alkylaatbenzine draait heeft een neutralere geur. De extreem schone verbranding en het ontbreken van aromaten neemt de penetrante geur van gewone benzine bijna helemaal weg.

Kan ik zomaar overschakelen op Aspen alkylaatbenzine?

Alle benzinemotoren kunnen op Aspen alkylaatbenzine werken – jong en oud. Het is wel goed om bij machines en voertuigen die eerst op gewone benzine gedraaid hebben een paar dingen in de gaten te houden. Het kan nodig zijn dat je je (oudere) machine aan moet passen.

Download hier onze tips voor het overschakelen naar Aspen.

Vervalt mijn garantie als ik Aspen alkylaatbenzine gebruik?

Nee, je machineleverancier zal zijn garantie moeten blijven verstrekken, ook als je Aspen alkylaatbenzine gebruikt. Onze producten voldoen aan alle voorwaarden

Hoeveel liter Aspen alkylaatbenzine mag ik opslaan?

In een garage van een particulier mag 25 liter benzine staan. Sla je meer op dan dat? Dan moet je veiligheidsmaatregelen nemen.

Meer informatie vind je hier.

Hoeveel liter Aspen alkylaatbenzine mag ik vervoeren?

Je mag in totaal 333 liter benzine vrijgesteld van regels voor gevaarlijke stoffen vervoeren.

Alle regels voor het vervoer van Aspen alkylaatbenzine vind je hier.

Mag ik Aspen alkylaatbenzine overtappen?

Je mag benzine in een opslagruimte niet zomaar overtappen. Dat mag alleen als je daar een aparte vergunning voor hebt en als je tapruimte volledig explosieveilig en met dampretoursysteem is uitgerust. Wij adviseren daarom om Aspen in 5 liter jerrycans aan te schaffen.

Waar laat ik mijn lege Aspen verpakking?

Alle lege Aspen verpakkingen nemen we kosteloos en zonder statiegeld retour. De lege verpakkingen kun je bij de meeste verkooppunten inleveren.

Hoe zet ik mijn pallet met lege Aspen jerrycans klaar?

Ben je grootverbruiker of verkooppunt van Aspen? Dan krijg je een gratis retourdoos. Hierin verzamel je alle lege jerrycans.

Hier vind je de instructies voor het laten ophalen van je jerrycans.

Waar komt Aspen vandaan?

Aspen is wereldmarktleider in alkylaatbenzine en gevestigd in Hindas, Zweden. Een plaatsje net buiten Göteborg.

Hier lees je alles over het ontstaan van Aspen.

Hoe wordt Aspen alkylaatbenzine gemaakt?

Aspen alkylaatbenzine wordt gemaakt van een paar extreem zuivere gassen die bij het produceren van gewone benzine ontstaan. Door deze gassen te ‘alkyleren’ (dit is een nabehandeling in de raffinaderij) ontstaat een extreem zuivere, groene benzine.

Hier lees je alles over het alkyleringsproces.

Kan Aspen mij sponsoren?

Helaas moeten wij je teleurstellen. Wij hebben ons sponsortraject gericht ingezet en bieden geen andere mogelijkheden meer.