nl-NLfr-FR

Actueel

Bekijk alle artikelen

Aspen Benelux 30 jaar!Dit jaar bestaat Aspen Benelux 30 jaar! Normaal gezien reden voor een groot feest, maar door de huidige situatie en maatregelen met betrekking tot het coronavirus lijkt het ons beter om er wat subtieler bij stil te staan. Daarom nemen we u graag even mee terug in de tijd, want hoe is Aspen ontstaan en hoe is het 30 jaar geleden in de Benelux terecht gekomen?


Het begin van Aspen
Het bedrijf Aspen werd in 1988 opgericht aan de kust van het Aspenmeer in Zweden. Dit kwam doordat Roland Elmäng, de oprichter van Aspen, hoorde over de problematiek die bosarbeiders ondervonden door hun blootstelling aan de uitlaatgassen van kettingzagen en bosmaaiers, en vond dat het beter moest. Hij ging aan de slag om een betere brandstof voor kettingzagen te produceren en zo werd de allereerste Aspen Alkylaatbenzine geboren. Het zorgde voor een grote verbetering in de werkomstandigheden van Zweedse bosarbeiders waarna het in steeds meer verschillende sectoren en voor steeds meer verschillende machines werd ingezet. Tegenwoordig kan Aspen 2, 4 en Diesel voor bijna alle gemotoriseerde toepassingen worden gebruikt.

 

Aspen Benelux

Toen Aspen begon uit te breiden werd het in steeds meer landen verkocht. Momenteel is Aspen in vele Europese landen en Canada ruim vertegenwoordigd en hierdoor de wereldmarktleider in alkylaatbenzine! 30 jaar geleden, dus al 2 jaar na de start van Aspen Zweden, werd Aspen geïntroduceerd in de Benelux. Dit bleek een gouden zet, want na 30 jaar komen er elke dag nog nieuwe gebruikers bij! In de Benelux wordt Aspen vertegenwoordigd door GVG Oliehandel BV.


GVG Oliehandel BV, uw Aspen-Benelux expert

Aspen wordt sinds 1990, dus 30 jaar geleden, in de Benelux verkocht; eerst door Van Gelder Aardolie BV en sinds 2000 door GVG Oliehandel BV. GVG Oliehandel BV wordt gerund door de derde generatie, voortgekomen uit het Nijmeegse familiebedrijf Van Gelder Aardolie BV, een bedrijvengroep die meer dan 75 jaar lang diverse olie- en benzinezaken beheerde.


Meer lezen over GVG? Naar de website
Aspen wordt in de Benelux vertegen-
woordigd door GVG Oliehandel BV.
Kijk eens op: www.gvgoliehandel.nl
GVG Oliehandel BV
De Vlotkampweg 77
NL 6545 AE Nijmegen
T +31 (0)24 - 675 43 61
F +31 (0)24 - 675 43 68
E info@gvgoliehandel.nl