Ontdek het verhaal van Aspen Benelux

Aspen - Header - over aspen

Dit is het verhaal van Aspen


De geschiedenis van Aspen ligt in Zweden. Het land van de meren, bossen én kettingzagen.

Van Zweedse houthakkers naar wereldmarktleider

We nemen je mee terug naar de vroege jaren tachtig. De houtindustrie in Zweden was voor een groot deel sterk afhankelijk van hardwerkende houthakkers. De kettingzagen en bosmaaiers waarmee ze werkten – en dan vooral de uitlaatgassen die ze produceerden – zorgden in die tijd voor veel gezondheidsproblemen bij de bosarbeiders.

Daar wilde Roland Elmäng wat aan doen. In 1988 richtte hij Aspen op, aan de kust van het Aspenmeer bij Göteborg. Met alkylaatbenzine wilde hij zorgen voor een betere werkomgeving voor de Zweedse bosarbeiders. Nu – 30 jaar later – is Aspen wereldmarktleider op het gebied van alkylaatbenzine, wordt het voor veel meer toepassingen gebruikt en is Aspen ook verkrijgbaar in andere landen.

Meer weten over Aspen? Bekijk de veelgestelde vragen >

Verschillende Aspen jerrycans door de jaren heen laten de geschiedenis zien
Ontwikkeling van alkylaatbenzine in reageerbuizen

De kracht van alkylaatbenzine

Lantmännen Aspen AB is producent van Aspen en is gevestigd in Hindas, Zweden. Aspen is inmiddels in veel Europese landen, de Verenigde Staten en Canada vertegenwoordigd. In de Benelux wordt Aspen vertegenwoordigd door GVG Oliehandel BV.

Alle distributeurs van Aspen hebben dezelfde missie: het ontwikkelen, vermarkten en distribueren van deze schone brandstof met unieke voordelen. Een brandstof die beter is voor mens, milieu en machine. Wij richten ons daarbij op alle gebruikers van kleinere motoren. En onze werkwijze? Die herken je aan onze zorg, eenvoud en voortdurende ontwikkeling.

Meer informatie over alkylaatbenzine >

Aspen is gecertificeerd volgens de norm ISO 14001

GVG Oliehandel

Aspen wordt al sinds 1990 door de familie Van Gelder in de Benelux verkocht. Eerst door Van Gelder Aardolie en sinds 2000 door GVG Oliehandel. Dit familiebedrijf wordt gerund door de derde generatie van familie Van Gelder, die al 75 jaar lang diverse olie- en benzinezaken heeft gehad.

Bij GVG houden we ons bezig met zo’n beetje alles wat met brandstof, olie en reiniging te maken heeft. Zo helpen we onze klanten om slimmer, schoner én duurzamer te werken. Om de markt de juiste oplossing te blijven bieden, ontwikkelen en produceren we zelf nieuwe en verbeterde producten en hebben we verschillende merken zoals Aspen onder onze paraplu.

Meer informatie over GVG Oliehandel >

Aspen - Cans - producten-2

Aspen producten

Ben jij al overgestapt op een schone brandstof? Hier vind je alle Aspen producten, zodat ook jij bijdraagt aan een schoner milieu!

Bekijk alle producten

Vind jouw Aspen producten

Met meer dan 1200 verkooppunten in Nederland, België en Luxemburg is er altijd wel een bij jou in de buurt.

Vind jouw verkooppunt

Meer informatie over Aspen