Aspen Recepten

Bavette Carpaccio

Gegrilde Bavette, misschien wel het lekkerste stuk van het rund. Vol van smaak, stevig van structuur en toch heerlijk mals. Heerlijk als rollade of in je stoofpot. Vandaag maken we carpaccio met een gegrilde BBQ twist.

Ingrediënten

Voor de Bavette Carpaccio:

• 1 hele bavette (komt wel op)
• Olijfolie
• Beef & Steak specerijen
• Rucola
• Pijnboompitten
• Rode ui in halve ringen
• Pestomayonaise
• Parmezaanse kaas

Knoeivrij tanken

Bereidingswijze

  • Bereid de BBQ voor om direct te grillen tussen de 220-240 graden. Leg het gietijzeren rooster in je BBQ en laat het goed opwarmen.

  • Verwijder eventuele loszittend vet en vliesjes van je Bavette. Smeer hem in met olie en bestrooi met de specerijen aan beide kanten. Laat hem even liggen.

  • Snijd terwijl je wacht op het vlees ondertussen de rode ui in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten kort, eventueel in een gietijzeren pan op de BBQ.

  • Plaats vervolgens de gehele bavette in 1 keer in z’n geheel op je rooster. Als hij ligt wil je er niet meer aan gaan trekken! Afhankelijk van de dikte van de bavette laat je hem 3-4 minuten liggen. Draai hem dan weer in 1 keer om.

  • Tip bij het omdraaien: bavette en steaks komen makkelijk van het rooster als ze goed gegrild zijn. Blijft hij plakken aan het rooster? Laat hem dan nog even liggen tot hij makkelijk loslaat.
Aspen_BBQ_Header

  • Grill de andere kant wederom 3 minuten. Preciezer weten wat er gebeurt? Meet dan tussentijds kort wat de kerntemperatuur van je bavette is. Bij 52 graden heeft hij een heerlijk malse rosé kleur en haal je hem van het rooster. Liever wat bloediger? Stop dan iets eerder.

  • Nu komt het belangrijkste en moeilijkste van het recept, geduld… Laat de bavette heel even rusten. Dit mag zeker 5-10 minuten. Om niet teveel warmte te verliezen kun je de bavette bedekken met wat aluminiumfolie. Let op, pak hem niet te strak in. De warmte kan dan naar binnen slaan en dan gaart je vlees veel verder door dan je wil.

  • Maak ondertussen het bord op met rucola en rode ui. Pak je vleesmes en snijd de bavette na het rusten tegen de vleesdraad in dunne plakken. Kijk goed hoe de draden van het vlees lopen en snijd haaks op deze draad. Dan krijg je het lekkerste resultaat.

  • Leg de bavette op je sla en maak je bord af met de pijnboompitten, de pestomayo en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Een echte klassieker met een BBQ-twist. Smakelijk!

In dit artikel:

  • Bavette Carpaccio
  • Ingrediënten
  • Bereidingswijze

Deel via:

Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt