Opslag van Aspen alkylaatbenzine - Aspen Benelux

Opslag

Zo sla je jouw benzine veilig op

Benzine is licht ontvlambaar. Dat betekent dat het heel belangrijk is dat je alle Aspen producten op een veilige manier opslaat. Sterker nog: dat moet. Er gelden in Nederland strenge regels voor opslagvoorzieningen.

Welke maatregelen moet ik nemen?

 • Minder dan 25 liter benzine
  Je hoeft geen speciale maatregelen te treffen. Zorg er wel voor dat je jerrycans uit de buurt houdt van ontstekingsbronnen. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je omgeving!

 • Meer dan 25 liter benzine (binnen)
  Heb je geen verkooppunt, maar wil je wel meer dan 25 liter benzine binnen opslaan? Dan mag dat alleen in een ruimte die 60 minuten brandwerend is. Hiervoor zijn speciale kluizen en kasten verkrijgbaar.

 • Meer dan 25 liter benzine (buiten, op meer dan 10 meter van bestaande bebouwing en erfscheiding)
  In dat geval hoeft je opslag niet brandwerend te zijn. Wel heb je een lekbak nodig die minimaal 110% van de hoeveelheid brandstof van de grootste emballage kan opvangen. Is 10% van de totale hoeveelheid opgeslagen brandstof meer dan 110% van de hoeveelheid opgeslagen brandstof in de grootste emballage? Dan moet je een lekbak plaatsen die 10% van de totale hoeveelheid opgeslagen brandstof kan opvangen.

 • Meer dan 25 liter benzine (buiten, op minder dan 10 meter van bestaande bebouwing en erfscheiding)
  Je hebt een speciale brandwerende opslagruimte nodig. Hiervoor zijn speciale kluizen en kasten verkrijgbaar. Ook ben je verplicht een lekbak te plaatsen die minimaal 110% van de hoeveelheid brandstof van de grootste emballage kan opvangen.

 • Benzine in een verkoopruimte
  Je mag op normale schappen zonder lekbak 300 liter benzine opslaan. Op schappen met een lekbak met 100% opvangcapaciteit mag je 800 liter benzine opslaan.

 • Benzine in een verkoopruimte met daarboven een woonruimte
  Is er een woonhuis boven je verkoopruimte, dan mag je op normale schappen 150 liter benzine opslaan en 300 liter op schappen met een lekbak van 100% opvangcapaciteit.

 • Benzine in een verkoopruimte met daarboven een woonruimte met een WBDO van minder dan 60 minuten
  Is de WBDO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) tussen het woonhuis en de verkoopruimte minder dan 60 minuten, dan mag je op normale schappen 75 liter benzine opslaan en 150 liter op schappen met een lekbak van 100% opvangcapaciteit.

Verbod op overtappen in een opslagvoorziening

Volgens artikel 3.1.4 van de PGS15 mag je benzine niet overtappen in een opslagvoorziening. Dit kan alleen met een speciale vergunning. Wij adviseren daarom Aspen alkylaatbenzine altijd in 5- of 25-literverpakkingen aan te schaffen. Daarmee hoef je nooit onnodig benzine over te tappen en voldoe je heel gemakkelijk aan alle wettelijke eisen.

In dit artikel:

 • Zo sla je benzine veilig op
 • Welke maatregelen nemen?
 • Verbod op overtappen in opslag

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt