Aspen is beter voor je gezondheid - Aspen Benelux

Gezondheid

Aspen: jouw gezondheid staat voorop

Wist je dat je ernstige gezondheidsklachten kunt oplopen als je dagelijks in aanraking komt met schadelijke stoffen? In het verleden zijn daar veel mensen de dupe van geworden. Soms uit onwetendheid, maar soms ook omdat er geen andere optie was dan gewone benzine of diesel.

Met Aspen heb je dat alternatief wél. Aspen is namelijk 99% schoner dan gewone benzine. Het bevat bijna geen benzeen, olefinen en aromaten. En wat er niet in zit, kun je ook niet uitstoten. Zo kun jij je met een gerust hart storten op je volgende klus.

Geen schadelijke stoffen

Overal ademen we uitlaatgassen in. Of je nu een betonvloer in een hal aan het vlinderen bent of gewoon in de buitenlucht bezig bent met een kettingzaag of grasmaaier. Gebruik je gewone benzine voor je machine? Dan bevatten die uitlaatgassen veel schadelijke stoffen.

Op korte termijn kun je daardoor last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, irritaties aan je neus, ogen en longen. Op lange termijn zijn de klachten nog erger: van chronische zenuwaandoeningen tot kanker. Bescherm daarom je gezondheid. Kies voor Aspen.

Schadelijke stoffen in Aspen en gewone benzine

Aspen2/4* EN228**
Gehalte benzeen vol% <0,03 1
Gehalte aromaten vol% <0,5 <35
Olefinen vol% <0,3 <18
* Typische waarden voor Aspen alkylaatbenzine
** EN228 standaard SS-EN 228:2012 (gewone benzine)

Tip: gebruik een autofiller

Bij direct contact met benzine neem je nog meer schadelijke stoffen op. Wil je daarom helemaal veilig brandstof tanken? Tank dan altijd met de Fillpartner Autofiller voor de Aspen 5L-jerrycan.

In dit artikel:

  • Jouw gezondheid staat voorop
  • Geen schadelijke stoffen
  • Tip: gebruik een autofiller

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt