Tank knoeivrij met de Aspen 5L jerrycan - Aspen Benelux

Knoeivrij tanken

Stikstofreductie

Aspen is beter voor mens, machine en milieu. Dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat Aspen kan bijdragen aan de reductie van je stikstofuitstoot? Machines en voertuigen die op Aspen brandstof draaien, stoten namelijk minder stikstof uit! *

Het stikstofprobleem

De laatste tijd is het stikstofprobleem regelmatig het gesprek van de dag. Op 1 juli 2021 is de Wet Stikstofreductie en Natuurverbetering in werking getreden. Deze wet is bedoeld om de nationale stikstofreductiedoelen te behalen en zo de staat van onze natuur weer te herstellen. Echter is er een hoop te doen rondom het stikstofprobleem, omdat onder andere tijdens het werken met benzine aangedreven machines stikstofoxiden (NOx) worden uitgestoten. Maar Aspen kan hierin een oplossing bieden! Machines en apparaten die op Aspen draaien, stoten namelijk minder stikstofoxiden (NOx) uit. Dit is het gas dat ontstaat bij allerlei verbrandingsprocessen en bijdraagt aan ons stikstofprobleem.

De mogelijkheden van werken met Aspen

Door te kiezen voor Aspen brandstof reduceer je de uitstoot van stikstofoxiden (NOx), waardoor je dus je stikstofuitstoot actief verlaagd. Dit zorgt ervoor dat er meer mogelijk is met je huidige machinepark. Hierdoor hoef je geen dure investeringen te doen en wordt het reduceren van je stikstofuitstoot een stuk haalbaarder. Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het uitzoeken van de mogelijkheden.

Werken met Aspen

De andere voordelen van werken met Aspen

Buiten het reduceren van stikstofoxiden, heeft het werken met Aspen nog veel meer voordelen. Zo is Aspen alkylaatbenzine maar liefst 99% schoner dan gewone benzine. Dit is belangrijk voor de gezondheid van degene die met de machine werkt. Hij zal de voordelen direct merken en op lange termijn geen ernstige gezondheidsklachten ontwikkelen.

Meer over de voordelen voor je gezondheid >

Daarnaast is de schone brandstof veel beter voor je machine. De motor van je machine gaat langer mee, je zult geen startproblemen meer ervaren (zelfs als je machine lang heeft stilgestaan) en je hebt minder onderhoud nodig aan je machines.

Meer over de voordelen voor je machine >

En werken op Aspen is beter voor ons milieu. Aspen alkylaatbenzine is maar liefst 99% schoner én onze jerrycans worden volledig gerecycled. Sinds kort is er zelfs een 10% fossielvrije alkylaatbenzine verkrijgbaar.

Meer over de voordelen voor ons milieu >

*Machines en apparaten die op Aspen draaien, stoten minder stikstofoxiden (NOx) uit. Dit is het gas dat ontstaat bij allerlei verbrandingsprocessen en bijdraagt aan ons stikstofprobleem. De werkelijke reductie kan per machine verschillen. Ten opzichte van machines op gewone pompbenzine zijn reducties tot 30% gemeten.

In dit artikel:

  • Het stikstofprobleem
  • Werken met Aspen
  • Voordelen Aspen

Deel via:


Waarom Aspen?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner

Deze schone brandstof is goed voor het milieu, maar ook voor jou en je machine. Met Aspen blijft je motor schoon en start deze altijd gemakkelijk. Ook na maanden stilstaan. Waarom zou je níet voor Aspen kiezen?

Ontdek de voordelen

Aspen verkooppunt?

Meer dan 1.200 Aspen verkooppunten

Wist je dat er meer dan 1.200 Aspen verkooppunten zijn in de Benelux? Dat betekent dat er altijd een bij jou in de buurt is. Ben je professional? Laat je Aspen producten dan per pallet franco op je bedrijf leveren.

Vind jouw verkooppunt